Volledig scherm
Thijs van Pol verlaat FC Oss. © Thomas Bakker

Van Pol vertrekt bij FC Oss, Nijnselse Van der Rijt toegevoegd aan technische staf

Thijs van Pol en FC Oss gaan na dit seizoen uit elkaar. De spits kampte dit seizoen met een hernia en kiest ervoor om na zijn herstel op een lager niveau te gaan spelen.

“Ik vertrek na twee seizoenen bij deze mooi club, mede omdat ze me nog geen zekerheid kunnen bieden”, zegt Van Pol op de website van FC Oss, de club die vanaf volgend seizoen TOP Oss heet. “Een tijd met pieken en dalen; met blessures en prachtige momenten binnen de lijnen. Ik wil de supporters en de mensen van de club bedanken. Het heeft me veel moois gebracht en dat zal ik altijd bij me dragen.”

Hernia

In Van Pols eerste seizoen moest hij Tom Boere voor zich dulden. Tijdens de afgelopen competitie was hij aardig op dreef, maar kreeg toen een hernia en kwam niet meer in actie.

FC Oss kondigde vrijdag eveneens aan dat NAC-huurling Fisayo Adarabioyo niet meer terugkeert in Oss. De toekomst van spits Guyon Philips is nog onzeker. De aanvaller revalideert nog van een blessure en kan, mits hij fit is en wil, mogelijk nog op amateurbasis aansluiten.

Van der Rijt

Voorts kondigde FC Oss aan Ruud van der Rijt (29) uit Nijnsel toe te voegen aan de technische staf. Van der Rijt, voormalig speler van FC Eindhoven en Willem II, vervangt assistent-trainer Johan van Osch. Van der Rijt zal in tegenstelling tot Van Osch zijn functie full-time vervullen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen