Volledig scherm
FC Oss-speler Istvan Bakx (rechts) duelleert om de bal met Tom Overtoom van Almere City. © Pro Shots / Marcel Bonte

Wels moet opnieuw husselen met zijn opstelling

Voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zal trainer Klaas Wels opnieuw flink moeten puzzelen met zijn opstelling. Istvan Bakx (schouderblessure) en Huseyin Dogan kunnen niet meespelen. Daar staat de terugkeer van de geblesseerden Lorenzo Piqué en Fatih Kamaci tegenover.

FC Oss kampt met vele blessuregevallen, waaronder een aantal langdurigen zoals Ferry de Regt, Erik Quekel en Thijs van Pol. Nu blijkt pas hoe waardevol de winterse versterkingen (Norichio Nieveld, Koen van der Biezen en Ragnar Oratmangoen) zijn voor de ploeg. Zonder hen was de kans op de play-offs aanzienlijk kleiner geweest.

Nu heeft FC Oss nog alle kansen. Het spel van de afgelopen weken doet trainer Klaas Wels goed. ,,In de tweede helft hebben Jong Ajax tot counteren kunnen dwingen’’, aldus trainer Wels over de wedstrijd van afgelopen maandaf tegen de koploper Jong Ajax. FC Oss verloor met 2-0 van Jong Ajax, maar verliet Amsterdam met een opgeheven hoofd vanwege het goede spel. Een week daarvoor boekte FC Oss een eclante overwinning op Almere City: 5-1. ,,Als ons spel goed blijft, dan gaan we nog meer wedstrijden’’, aldus Wels.

Voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is vooral de positie van rechtsachter is een vraagstuk. Dennis Janssen is normaal gesproken rechtsback, maar hij is geblesseerd. Nu ook Janssens vervanger Dogan er niet bij is, lijkt Niels Fleuren rechtsachter te gaan spelen. Dat zou een gekunstelde oplossing zijn aangezien Fleuren linksbenig is. Fleuren stond dit seizoen overigens al vaker op de rechtsbackpositie. Mats Grotenbreg is ook nog een kandidaat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement