Volledig scherm
Sebastian Vettel © Getty Images

Adrenaline sleept Vettel er door heen: 'Ik heb genoten en de mensen ook denk ik'

Sebastian Vettel boekte op Silverstone zijn 51ste Grand Prix-overwinning uit zijn carrière en komt daarmee op dezelfde hoogte als legende Alain Prost. ,,Ik heb genoten van de race en de mensen ook denk ik."

,,De twee safetycars schudden de boel flink op. Het was een heel gekke finale", vertelt Vettel. ,,Ik ben hier heel blij mee en ik wil ook het team bedanken dat ze mij hebben weten op te lappen. Ik had namelijk flink last van mijn nek, maar door de adrenaline kwam ik er wel doorheen."

Vettel staat door zijn overwinning nu acht punten voor op Lewis Hamilton. De Brit werd in de eerste ronde aangetikt door Kimi Räikkönen en moest daardoor aan een inhaalrace beginnen. Uiteindelijk werd hij tweede, maar zijn teleurstelling kon hij niet verbergen. De Brit parkeerde zijn Mercedes en liep gelijk naar de ruimte achter het podium zonder de interviews af te wachten.

Räikkönen verontschuldigde zich nog wel voor de botsing met Hamilton. ,,Dat was mijn fout, maar zo gaat dat soms. Ik verdiende die tien seconden tijdstraf. Zonder de fouten en die straf was er nog wel iets meer mogelijk geweest", aldus de Fin die als derde eindigde.

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.