Volledig scherm
© AFP

Bottas: Mercedes had niet de behoefte om tot het uiterste te gaan in de tests

Merecedes was tijdens de testdagen in Barcelona veel sneller dan de concurrenten Red Bull en Ferrari tijdens de zogenoemde racesimulaties, maar Valtteri Bottas denkt niet dat het gat echt groot zal zijn in Australië. ,,We denken absoluut niet dat we een seconde sneller zijn dan de rest."

Die snelheid was vooral zichtbaar tijdens de langere runs, want een snelle kwalificatieronde kwam er niet van Mercedes. De snelste tijd van Lewis Hamilton was maar liefst 1.3 seconden langzamer dan de toptijd van Sebastian Vettel.

 ,,Onze snelheid over één ronde is nog onbekend", verklaart Bottas tegenover Motorsport. ,,Dat zien we over twee weken wel." Desondanks gelooft de Fin wel dat de W09 enorm rap is. ,,We hadden niet echt de behoefte om tot het uiterste te gaan in de tests. We proberen vooral veel instellingen uit en focussen ons niet op de tijdentabel."

Volledig scherm
Valtteri Bottas © Getty Images
  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.