Volledig scherm
David Coulthard. © EPA

Coulthard vindt dat W Series bij Formule 1 past

De nieuwe autosportklasse voor vrouwen, de W Series, zou goed passen in het bijprogramma van de Formule 1. Dat vindt David Coulthard, voormalig coureur in de koningsklasse en voorvechter van de nieuwe autosportklasse voor vrouwen. ''Ik denk dat de W Series uitstekend past in de visie van de eigenaren van de Formule 1. We hebben ook een gesprek met ze gevoerd. Ze willen eerst zien hoe de klasse zich ontwikkelt'', aldus de Brit.

Circuit Hockenheim had zaterdag de primeur met de eerste race van de W Series. De Friese Beitske Visser eindigde als vierde. ''De race was nu bijprogramma van de DTM (Duits toerwagenkampioenschap) en daar zijn we blij mee, maar we zouden in de toekomst graag willen dat de Formule 1 ons omarmt. Australië wilde dit jaar al de W Series erbij hebben, maar dat vonden we toch nog te vroeg. Het kan geen kwaad de druk een beetje op te voeren bij de Formule 1'', aldus Coulthard.

De W Series is opgezet om de stap naar de Formule 1 voor vrouwen te vergemakkelijken. Het is 43 jaar geleden dat er voor het laatst een vrouw in de koningsklasse meedeed.

Volledig scherm
Beitske Visser in actie. © BSR Agency
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.