Volledig scherm
Lewis Hamilton (l) en Max Verstappen © EPA

‘Coureurs krijgen kans om toekomst F1 vorm te geven’

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, kan niet wachten om samen te werken met Lewis Hamilton en de andere coureurs om de toekomst van de Formule 1 vorm te geven. De voormalig teambaas van onder meer Brawn GP en Mercedes heeft toegezegd dat er vergaderingen komen waarin de coureurs hun mening mogen geven.

Hamilton haalde na afgelopen race in Frankrijk hard uit naar de bazen in de Formule 1. ,,Ze hebben jarenlang slechte beslissingen genomen. Dit is een cirkel die er al was voordat ik de Formule 1 in kwam. Dat komt door de manier waarop Bernie Ecclestone (de voormalige baas van de F1) leiding gaf aan de sport. Totdat die manier van leiding geven aangepast wordt, blijft de situatie zo.”

Hamilton was vorige week ook bij een belangrijke bijeenkomst in Parijs waar de teambazen en de wereldautosportbond FIA de toekomst van de F1 bespraken.

Luister hier naar de F1-podcast Pitstop waarin de GP van Frankrijk, maar ook de toekomst van de Formule 1 wordt besproken. Of abonneer je via Spotify en iTunes:

,,Ik ben blij dat Lewis de komende maanden wil bijdragen”, vertelt Brawn. ,,Er zijn nu drie vergaderingen ingepland. We weten heel goed dat de Formule 1 een belangrijke verandering moet ondergaan als het een van de spectaculairste sporten ter wereld wil blijven.”

Eind oktober moeten er nieuwe regels op tafel liggen die gaan gelden vanaf 2021. Daarin moet onder meer worden afgesproken hoe het geld wordt verdeeld, maar ook hoe het racen spectaculairder kan worden. Hamilton verwonderde zich enorm dat niemand daarvoor om de mening van de coureurs had gevraagd. ,,Het is goed als we de input van de coureurs gaan krijgen”, zegt Brawn daar nu over.

Brawn benadrukt dat er nu geen regels moeten worden opgesteld om te zorgen dat Mercedes niet meer gaat winnen. ,,Lewis, Valtteri Bottas en Mercedes kunnen er niets aan doen dat hun seizoen de perfectie benadert. Maar we moeten wel begrijpen dat de sport waar we allemaal zo van houden veel meer competitie nodig heeft. Het moet niet om een paar teams draaien die domineren.”

Volledig scherm
Ross Brawn. © BSR Agency
  1. Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Hij moest er vol voor op het gaspedaal, maar Max Verstappen heeft vanavond op spectaculaire wijze een zinderende Grote Prijs van Brazilië gewonnen. Vanaf pole position kreeg hij te maken met een incidentje in de pitstraat, een in zijn nek hijgende Lewis Hamilton en twee keer de safety car op de baan. Maar 71 vlekkeloze rondjes, drie perfecte pitstops en een uitgekiende teamstrategie hielpen hem aan de zege, de achtste in zijn carrière.