Dertiende tijd voor Verstappen, Hamilton valt uit na raken muur

video'sDe tweede vrije training heeft in Canada een hoop meer gespreksstof opgeleverd dan de sessie eerder op de dag. Met name over WK-leider Lewis Hamilton, die de strijd al vroeg moest staken na het raken van de muur. Charles Leclerc was de snelste, Max Verstappen klokte een povere dertiende tijd.

Volledig scherm
Vrije training 2 © AD

Met nog ruim een uur te gaan maakte Hamilton een zeldzame fout. De Brit knalde hard over de kerbstones en verloor zijn Mercedes, met als resultaat een kapotte achterband. Er bleek echter meer aan de hand, want het team kondigde aan uit voorzorg de hele achterkant van zijn wagen te gaan vervangen.

Ook voor Verstappen was het geen vlekkeloze training. Ook hij toucheerde namelijk de muur, nadat hij in de laatste sector werd gehinderd door teamgenoot Pierre Gasly. Verstappen bleef daarna lange tijd binnen en verbeterde zijn vroege tijd van 1.13,388 in het restant niet meer. Die was goed voor een dertiende plaats, waar Verstappen ongetwijfeld niet content mee zal zijn.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.