Entertainmentprogramma GP van Zandvoort bekend: Nick & Simon, Guus Meeuwis, Kris Kross

videoDe Grand Prix van Nederland wordt omkleed met een fors entertainmentprogramma. Rondom de trainingen, kwalificatie en de race treden diverse artiesten op. Op het voorlopige programma staan onder meer Nick & Simon, Guus Meeuwis en Kris Kross Amsterdam. De line-up zal nog verder worden aangevuld.

Op vrijdag 1 mei zullen Nick & Simon het grand prix-weekeinde openen met een optreden voorafgaand aan de eerste training. Het gehele weekeinde moet een festivalgevoel oproepen, zo meldt Zandvoort.

Er is nog niet bekend welke artiest het weekeind op 3 mei gaat afsluiten na de Grand Prix. Voor de race verzorgt Kris Kross Amsterdam de muziek. Imre van Leeuwen, de directeur van de Dutch GP en verantwoordelijk voor het entertainment, hint wel op een grote dj-naam. ,,We hebben een hele schare dj’s die bekend zijn over de hele wereld, onze focus is met een van die dj’s op zondag een feestje te bouwen.”

Verbouwing

Eind februari is de verbouwing Circuit Zandvoort klaar. ,,We zijn enorm opgeschoten. We zijn nu in de fase van de opbouw en we liggen keurig op schema’’, zei directeur Robert van Overdijk van het circuit.

Bulldozers, hijskranen en zandwagens bevolken nu nog de bouwplaats, die het circuit nu is. Op 3 mei staat de eerste Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 sinds 1985 op de kalender. ,,Er moet nog veel gebeuren, maar het ziet ernaar uit dat de asfaltering van het vernieuwde circuit eind februari klaar is. Dan kunnen de auto’s eroverheen’', aldus Van Overdijk.

Volledig scherm
© EPA
 1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."
 2. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
  Video

  Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

  Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.