Volledig scherm
© REUTERS

F1: ‘Britse quarantaineplannen maken races op Silverstone onmogelijk’

De Formule 1 geeft aan dat de quarantaineplannen van de Britse overheid het houden van een Britse Grand Prix dit jaar onmogelijk zou maken. Ook zouden er tienduizenden F1-gerelateerde banen op het spel staan als de overheid vasthoudt aan een quarantaineperiode van veertien dagen.

Deze periode zou verplicht zijn voor iedereen die Groot-Brittannië binnenkomt, maar de Formule 1 hoopte op een uitzondering. 

Op het circuit van Silverstone zouden in juli twee Grands Prix gehouden moeten worden, gelijk nadat er twee races in Oostenrijk zijn verreden. ,,Een 14-daagse quarantaineperiode zou een Britse race onmogelijk maken”, vertelt een woordvoerder van de Formule 1. ,,Het heeft een enorme impact op letterlijk tienduizenden banen die te maken hebben met de Formule 1 en gerelateerde leveranciers. Als deze topsport terug wil komen dan moet er uitzonderingen gemaakt worden.”

De Formule 1 wil het coronavirus tegenhouden door te werken met 'bubbels.’ Elk teamlid moet herhaaldelijk getest worden, vliegen met privevliegtuigen. Ook mag er geen enkel contact zijn met mensen van buiten de paddock.

De quarantaineplannen zorgen waarschijnlijk voor nog grotere problemen aangezien zeven van de tien Formule 1-teams in Engeland hun basis hebben. Bij elke terugkeer in Engeland zouden de medewerkers veertien dagen in quarantaine moeten.

 1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."
 2. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
  Video

  Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

  Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.