Volledig scherm
© BSR Agency

F1 en Silverstone akkoord over twee races dit seizoen

De Formule 1 en het circuit van Silverstone zijn akkoord over een dubbele race op het legendarische asfalt in Engeland. Lange tijd vroeg Silverstone veel geld om de organisatie op zich te nemen, maar is er nu toch uitgekomen met de F1, zo meldt de BBC.

De twee races worden zonder publiek gehouden, waardoor Silverstone zeer veel geld zou mislopen. Overigens blijft het nog de vraag of de races op Silverstone überhaupt gehouden kunnen worden vanwege de quarantaine-maatregelen die de Britse overheid heeft ingesteld. Na een internationale reis is het verplicht om twee weken in quarantaine door te brengen.

De races in Engeland zouden volgen na een dubbele race op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Deze races zouden de start van het Formule 1-seizoen zijn op 5 en 12 juli. 

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."