Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © BSR Agency

F1-kampioen Lewis Hamilton rijkste Britse sportman ooit

Zesvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton mag zich de rijkste Britse sportman in de geschiedenis noemen. Dat blijkt uit een jaarlijkse lijst die de Sunday Times vandaag publiceerde. Het fortuin van de 35-jarige Engelsman wordt op 253 miljoen euro geschat, dat is 42 miljoen meer dan vorig jaar.

Hamilton lost oud-voetballer David Beckham af, die samen met zijn vrouw Victoria 226 miljoen euro bezat toen hij in 2013 zijn carrière beëindigde.

In de lijst met de rijkste duizend Britten en inwoners van Groot-Brittannië, die de krant jaarlijks uitbrengt, staat slechts één andere sportman. Dat is de Noord-Ierse golfer Rory McIlroy, die 192 miljoen euro vergaarde.
Hamilton staat onder contract bij renstal Mercedes. Hij verdient naar verluidt 45 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen en sponsordeals.

De Sunday Times maakt ook een lijst op met de rijkste sporters (Britten en buitenlanders in Britse loondienst) tot 31 jaar. Die lijst wordt aangevoerd door Gareth Bale. Met 129 miljoen euro doet de linkspoot van Real Madrid het beter dan bokser Anthony Joshua (121 miljoen) en Manchester United-middenvelder Paul Pogba (56,5 miljoen).