Volledig scherm
Commercieel directeur Sean Bratches in gesprek met Lawrence Stroll van Racing Point. © Getty Images

F1 ook volgend jaar nog in São Paulo: ‘Moeten contracten respecteren’

De Formule 1 wil graag weer een keer Rio de Janeiro aandoen. Maar de Grote Prijs van Brazilië wordt volgend jaar nog in São Paulo verreden. Dat benadrukte commercieel directeur Sean Bratches van de populaire racecompetitie in Barcelona, waar zondag de Grote Prijs van Spanje op het programma staat. ,,We moeten alle contracten namelijk respecteren", zei hij.

Bratches reageerde op uitlatingen van president Jair Bolsonaro van Brazilië, die afgelopen week verklaarde dat Formule 1 naar Rio de Janeiro verhuist. . Daar komt een nieuw circuit te liggen, dat de naam van de verongelukte racelegende Ayrton Senna gaat dragen. ,,Het kost de publieke schatkist niets, de bouw wordt volledig met privégeld gefinancierd'', benadrukte de president. De Braziliaanse GP werd in de jaren 80 ook in Rio de Janeiro gehouden.

Sinds 1990 komt de Formule 1 ieder jaar naar het Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos, het circuit in São Paulo. Het contract tussen de organisatie van de Formule 1 en het circuit loopt pas aan het einde van volgend jaar af.

Met welke belangwekkende updates gaan de teams komen en wat gaat dit betekenen voor Max Verstappen? En hoe lang durft Ferrari nog de voorkeur te geven aan Sebastian Vettel? In de podcast Pitstop bespreken Arjan Schouten en Tim Engelen met Etienne Verhoeff dit en nog veel meer zaken!