Volledig scherm
PREMIUM
Ferrari-coureurs Charles Leclerc (boven) en Sebastian Vettel. © Getty Images

Ferrari heeft geen vijanden nodig in de Formule 1

Juist nu Ferrari de boel helemaal op de rit heeft, ging het zondag in Sotsji toch weer hopeloos mis. Deels pech, maar het gesteggel over de tactiek legde ook de onderlinge spanningen feilloos bloot.

Door Rik Spekenbrink

Ferrari was afgelopen weken toch oppermachtig?
Zeker. Tot zondagmiddag kwart over twee ging ook alles goed. Ferrari trok de lijn van afgelopen drie races moeiteloos door. Charles Leclerc was in de kwalificatie veel sneller dan de rest en noteerde zijn vierde pole position op rij. En dat op het traditionele Mercedes-circuit in Sotsji, waar nog nooit een ander team won. Sebastian Vettel moest genoegen nemen met plek 3, maar daar werd iets op bedacht. Leclerc zou zijn teamgenoot bij de start meenemen in zijn slipstream, om zo Lewis Hamilton vanaf ‘P2’ de wind uit de zeilen te nemen.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.