Ferrari onthult de nieuwste kampioenskandidaat: de SF1000

videoFerrari heeft de wagen voor het nieuwe seizoen van de Formule 1 onthuld. In het imposante Teatro Valli in Reggio Emilia toonden coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc de rode SF1000 aan de wereld.

Met deze wagen hoopt Ferrari eindelijk weer een gooi naar de wereldtitel te kunnen doen. Het laatste constructeurskampioenschap dateert uit 2008 en de laatste coureur die wereldkampioen werd met Ferrari was Kimi Räikkönen in 2007.

De afgelopen seizoenen moest de Scuderia telkens zijn meerdere erkennen in het onaantastbare Mercedes, alhoewel het team wel telkens dichterbij leek te komen. Tactische fouten of blunders van de coureurs zorgden er echter voor dat het team nooit écht voor de wereldtitel streed. Afgelopen jaar was de concurrentie vooral onder de indruk van de bloedsnelle Ferrari-motor. Op het rechte stuk was deze bijna onaantastbaar.

De naam SF1000 verwijst overigens naar het feit dat Ferrari komend jaar z'n duizendste Grand Prix gaat rijden.

De SF1000.
Volledig scherm
De SF1000. © Ferrari

Eerder onthulden Mercedes en Haas al de kleurstelling van de nieuwe wagens. Deze waren echter op oude auto's  geplakt, waardoor Ferrari als eerste de nieuwe bolide onthult. Al blijven ook nu de belangrijkste ontwikkelingen achterwege. Deze worden immers pas tijdens de eerste testdagen onthuld. Deze zijn volgende week, van 19 tot en met 21 februari. Een week later volgt de tweede serie van drie dagen. De eerste Grand Prix is op 15 maart in Melbourne.

Het Red Bull van Max Verstappen toont morgen de nieuwe wagen, waarschijnlijk de RB16 genoemd, aan de wereld.

De SF1000.
Volledig scherm
De SF1000. © Screenshot