Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Fraai die bootjes in Monaco, maar racen kan er niet meer

AnalyseHoe spannend het gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen ook was, het duel legde feilloos bloot waarom de Formule 1 het nostalgische circuit in Monaco is ontgroeid. Te krappe straten, inhalen is onmogelijk en de grootste spanning is al weg voor de race.

Door Arjan Schouten

Hoe mooi het mondaine decor aan de Franse Rivièra ook is, niet voor het eerst bleek de Grand Prix van Monaco weer een verlammende uitwerking te hebben op het snelste racecircus ter wereld. Natuurlijk was het gevecht van Max Verstappen met Lewis Hamilton bij vlagen bloedstollend spannend.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.