Gamer Van der Wal voor Sauber in Formule 1

De Nederlander Allert van der Wal is een van de zestien gamers die een heus Formule-1 team mag vertegenwoordigen in de finale van het officiële F1 Esports Championship. Hij is gekozen door de Zwitserse renstal Sauber.

Meer dan 66.000 gamers hadden zich aangemeld voor het kampioenschap, waarvan er veertig overbleven na een uitgebreide selectiefase. Na drie testdagen op Silverstone, waar Van der Wal indruk maakte en als zesde werd geklasseerd, maakten negen van de tien Formule 1-teams (Ferrari doet als enige niet mee aan deze virtuele competitie) deze week in Londen hun coureurs bekend.

Max Verstappen mocht de twee gamers bekend maken die voor Red Bull zullen strijden in het F1-kampioenschap Esports. De Fin Joni Tormala en de Brit Graham Carroll viel de eer ten deel. Verstappen vertelde bij die bijeenkomst dat hij veel van de gamers persoonlijk kent. ,,Ik weet dus hoe getalenteerd ze zijn. Ik vind het geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling is voor de Esports en het is goed dat de Formule 1 er ook is ingestapt.''

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.