Formula 1 on Twitter

Gone in 1️⃣.9️⃣1️⃣ seconds! A. NEW. WORLD. RECORD!!! 👏👏👏 @redbullracing #BritishGP 🇬🇧 #F1 @DHL_Motorsports https://t.co/5n1dliB0TX

Gasly noteert snelste pitstop ooit in de Formule 1

VideoDe monteurs van Red Bull hebben sneller dan ooit de banden gewisseld tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië op circuit Silverstone. De snelste pitstop ter wereld was voor Pierre Gasly; in 1,91 seconden waren zijn vier banden omgewisseld. 

Dat was exact 0,01 seconde onder het vorige ‘wereldrecord’ dat de monteurs van Red Bull deelden met die van Williams. Ook Max Verstappen maakt op Silverstone een razendsnelle pitstop; 1,96 seconden.

De Formule 1 houdt ook een kampioenschap bij van de pitstops, gesponsord door pakketbezorger DHL. In de klassement leidt de renstal van Verstappen met 266 punten, voor Williams (188 punten) en Ferrari (179 punten).

Volledig scherm
Een pitstop van Pierre Gasly. © Getty Images
Volledig scherm
Pierre Gasly in actie op Silverstone. © Getty Images
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.