Volledig scherm
© EPA

Gecrashte F2-coureur Correa niet meer in kunstmatige coma

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa verkeert niet meer in een kunstmatige coma. De bij een dodelijk ongeval op Spa-Francorchamps betrokken autocoureur is bij bewustzijn, maar nog niet volledig wakker. 

Zijn toestand wordt niet langer als kritiek omschreven, maar is nog wel ernstig. ,,Ook al is dat goed nieuws en een grote stap in de goede richting, het is nog steeds een race tegen de klok”, meldt het management van de in Ecuador geboren Amerikaan.

Correa knalde drie weken geleden op de voor hem gecrashte Antoine Hubert. De Fransman was op een muur gebotst en overleefde het ongeval niet. Correa brak beide benen, liep rugletsel op en een ernstige longaandoening. Nadat hij al in Luik was behandeld traden er complicaties op en moest Correa in een ziekenhuis in Londen aan de beademing. De artsen willen nu zo snel mogelijk zijn benen opereren om de kans op blijvende schade te verkleinen. Die operatie is pas mogelijk als Correa’s longen weer functioneren.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.