Volledig scherm
Antonio Giovinazzi © Getty Images

Giovinazzi ook volgend seizoen bij Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi rijdt ook in 2020 voor het team van Alfa Romeo. Dat bevestigt de Formule 1-renstal vandaag. De 25-jarige Italiaan rijdt dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse van de autosport.

,,Ik ben het team erg denkbaar voor de steun”, vertelt Giovinazzi. ,,We hebben dit jaar veel geleerd en ik geloof dat we volgend seizoen een grote stap kunnen zetten. Volgend jaar ben ik geen rookie meer en zijn er dus geen excuses. Ik wil vanaf de start competitief zijn.”

Naast Giovinazzi zal ook Kimi Räikkönen naar alle waarschijnlijkheid voor Alfa Romeo rijden. De 40-jarige Fin heeft nog een contract voor volgend seizoen, maar daar zou hij eventueel nog onderuit kunnen.

Met de bevestiging van Giovinazzi zijn er nog maar een paar stoeltjes vrij in de Formule 1 voor 2020. Zo is nog niet bekend welke twee coureurs voor Toro Rosso zullen rijden, maar ook niet wie er definitief naast Max Verstappen bij Red Bull komt. Ook is er nog een tweede stoeltje vrij bij Williams, al is de verwachting dat deze naar Nicholas Latifi gaat.

Volledig scherm
Antonio Giovinazzi © Getty Images
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.