Volledig scherm
Günther Steiner. © Getty Images

Haas-teambaas overweegt stalorders voor Grosjean en Magnussen

Teambaas Günther Steiner van het Amerikaanse Formule 1-team Haas overweegt Romain Grosjean en Kevin Magnussen teamorders op te leggen. De twee coureurs zijn de laatste twee grands prix met elkaar in botsing gekomen.

,,Ik vrees dat ik strenger moet zijn en ze precies moet vertellen wat ze moeten doen op de baan”, zei de teambaas voorafgaand aan de komende Grand Prix van Hongarije.

Grosjean en Magnussen zitten elkaar dit seizoen herhaaldelijk letterlijk in de wielen, met als dieptepunt de Britse GP op Silverstone, toen ze allebei uitvielen na hun aanrijding. Afgelopen zondag op Hockenheim duwden ze elkaar weer bijna de baan af. Het leidde tot scheldpartijen over de teamradio.

,,Dat ze niet met elkaar kunnen opschieten, neem ik voor lief, maar dit kan zo niet verder tijdens de races. Ik vrees dat ik de controle moet overnemen als ze bij elkaar in de buurt rijden. Dan moeten ze doen wat ik zeg”, aldus Steiner, die er niet voor kiest een van de twee coureurs uit het team te zetten. ,,Dat is een wanhoopsdaad waarvan ik nu de zin niet inzie.”

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.