Volledig scherm
© Photo News

Hamilton: Verstappen verder dan ik op zijn leeftijd

Lewis Hamilton heeft nogmaals bevestigd dat hij in Max Verstappen een grote bedreiging ziet. ,,Hij heeft absoluut de potentie om wereldkampioen te worden. Dat hebben we allemaal al gezien."

,,We zien hoe hij rijdt en hij zit in een geweldig team, waar hij perfect kan groeien. Hij heeft nog enorm veel tijd. Hij heeft zelfs al een paar goede seizoenen gereden en moet nog 21 worden. Ik reed niet eens in de Formule 1 op mijn 21ste, dus hij loopt nu al voor op mij", aldus de viervoudig wereldkampioen tegen SkySports. Hamilton veroverde in zijn tweede seizoen in de Formule 1 zijn eerste wereldtitel. De Brit was toen 23 jaar oud.

,,Maar ik ga er uiteraard alles aan doen om hem van het winnen af te houden. Dat zal niet iedereen even leuk vinden, maar daarom zijn we hier. We zijn er om tegen elkaar te vechten en hopelijk lukt dat dit jaar al."

Hamilton vergelijkt zich met tennislegende Roger Federer. ,,Ik weet zeker dat hij gelooft dat als hij hard traint, zich goed voelt en zich goed voorbereid, dat niemand hem aankan. Je moet in jezelf geloven. Als ik een goede voorbereiding heb, topfit ben, de meeste energie heb, me gezond voel en keihard werk, dan heb ik geen enkele problemen."

,,Ik hoop niet dat andere coureurs tegen problemen aanlopen. Ik wil dat ze op hun best zijn, want dan is het pijnlijker als ik ze versla."

  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.