Volledig scherm
Max Verstappen. © AFP

Hoogste snelheid voor Verstappen op testdag in Barcelona

Het mocht dan een moment niet mee hebben gezeten vandaag met de accu, hard ging Max Verstappen wel op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Nederlander noteerde de hoogste topsnelheid: 331,2 kilometer per uur.

Formula 1 on Twitter

Looks like @Max33Verstappen enjoyed himself out there today 🚀 #F1 #F1Testing

Het verschil met nummer twee Carlos Sainz, die in zijn Renault de 325,3 km/u aantikte, is daarmee aanzienlijk. Pierre Gasly had de derde snelheid van de dag met 323,3 km/u in zijn Torro Rosso. De snelste ronde van de dag was echter voor Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Wat betreft de topsnelheid dus zeker geen klachten voor Verstappen. Waarmee het nog niet gezegd is dat de Limburger dit jaar zomaar even meestrijdt om de wereldtitel. Verstappen: ,,Het is nog steeds vrij vroeg om daar wat over te zeggen. Maar vooralsnog voelt alles goed.''

Lees hier het uitgebreide verslag van deze testdag.

Formula 1 on Twitter

Tuesday was all about the long runs 🏃‍♂️ #F1 #F1Testing

  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.