Volledig scherm
© AFP

Ingrijpende F1-regels aangenomen: ‘Niets doen zou sport in gevaar brengen’

Een groot pakket vol geldbesparende maatregelen is officieel goedgekeurd, met als inzet een toekomstbestendiger en spannender Formule 1-circus. ,,Nu niets doen zou de toekomst van Formule 1 in gevaar brengen.”

 1. Desastreuze start seizoen: Ferrari krijgt weer dreun in Oostenrijk
  Video

  Desastreu­ze start seizoen: Ferrari krijgt weer dreun in Oostenrijk

  Het Formule 1-seizoen van de Ferrari's had niet rampzaliger kunnen beginnen. Na de botsing van Sebastian Vettel een week geleden en de tweede plaats voor Charles Leclerc als pleister op de wonde na een allesbehalve vlekkeloos weekend reden de twee teamgenoten elkaar vandaag kort na de start bij de GP van Steiermark van de baan. Na enkele rondjes was het de tweede GP van het seizoen voorbij voor Leclerc en Vettel. • Bekijk de GP van Steiermark live op Ziggo Sport.
 2. Ferrari-coureur Leclerc drie plaatsen naar achteren door straf

  Ferrari-cou­reur Leclerc drie plaatsen naar achteren door straf

  De Italiaanse renstal Ferrari heeft enkele uren na de toch al teleurstellend verlopen kwalificatie voor de Grote Prijs van Steiermark weer een tegenvaller gekregen. Charles Leclerc moet voor straf drie plaatsen naar achteren op de startopstelling, omdat hij Daniil Kviat had gehinderd tijdens de hectische kwalificatiesessie in de regen. De 22-jarige Monegask was blijven steken in het tweede deel en zou vanaf de elfde plaats starten, maar begint nu vanaf plek veertien aan de race.