Ferrari werkt in de pitstraat aan de laatste voorbereidingen voor de GP van Australië.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferrari werkt in de pitstraat aan de laatste voorbereidingen voor de GP van Australië. © AFP

Kan F1-show doorgaan nu corona-spook rondwaart in Melbourne?

VideoDe sport die lang dacht het corona-spook wel voor te blijven, lijkt nu ook ingehaald door de realiteit. Aan de vooravond van de seizoensstart van de Formule 1 draait het in Australië steeds meer om één vraag: wordt er zondag nog wel geracet?

Door Arjan Schouten

Het zou er over de recordjacht van Lewis Hamilton moeten gaan. Over de stoute plannen van Max Verstappen. Of de terugkeer van Esteban Ocon. Maar het grote verheugen op een nieuw seizoen wil maar niet lukken in Melbourne, nu het corona-virus ook steeds dreigender boven Albert Park begint te hangen.

 1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

  Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."
 2. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
  Video

  Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

  Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.