Volledig scherm
Formule 1-baas Chase Carey (links). © REUTERS

Kopenhagen ziet F1 in centrum wel zitten

Een Formule 1-wedstrijd in de binnenstad van Kopenhagen. Het lijkt een wild plan, maar er wordt in de Deense hoofdstad wel degelijk gesproken over de mogelijkheid in 2020 toe te treden tot de kalender van de koningsklasse van de autosport. 

Formule 1-baas Chase Carey deed vandaag Kopenhagen aan en sprak daar met de burgemeester en een minister over het door een consortium onder leiding van oud-minister Helge Sander.

,,We zijn enthousiast over de mogelijkheid hier een race te houden'', zei Carey, die benadrukte dat er nog lang geen beslissing is genomen. Liberty, de eigenaar van de Formule 1, heeft grootse plannen en zoekt nieuwe locaties voor wedstrijden, met name in de Verenigde Staten en Azië. Scandinavië is een nog onontgonnen gebied voor de Formule 1-bolides.

Denemarken heeft met Kevin Magnussen een rijder in de Formule 1. Hij komt uit voor het Amerikaanse Haas-team. ''Een lokale rijder is altijd een pluspunt'', zei Carey. De grootste horde zal het krijgen van toestemming van het gemeentebestuur zijn. Er moet een 4,6 kilometer lang parcours worden uitgestippeld, waar rondom plaats is voor ongeveer 100.000 toeschouwers.