Charles Leclerc
Volledig scherm
Charles Leclerc © REUTERS

Leclerc: Ben nog nooit zo moe geweest

Charles Leclerc vocht zich vandaag op imponerende wijze naar zijn tweede overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Op het circuit van Monza schonk hij de Ferrari-fans de eerste thuiswinst sinds 2010. 

Makkelijk ging het nooit voor de Monegask. Het eerste deel van de race had hij constant Lewis Hamilton achter zich aan en moest zelfs even vrezen voor een straf van de wedstrijdleiding nadat hij keihard verdedigde. De wedstrijdleiding stond het gevecht toe, maar waarschuwde Leclerc wel met de zwart-witte vlag, een soort gele kaart.

,,Wat een race. Ik ben nog nooit zo moe geweest na een race”, vertelt een uitgelaten Leclerc vlak na de race. ,,Ik maakte wel wat fouten, maar uiteindelijk toch eerste geworden. Ik moet wel oppassen voor die fouten, maar gelukkig waren ze niet zo groot.”

Leclerc geeft na afloop in de persconferentie toe dat de problemen van Ferrari nog niet zijn opgelost. ,,We moeten wel realistisch blijven, we wisten dat we hier sterk gingen zijn. Maar vanaf nu gaat het een heel ander verhaal worden. Singapore, daar zijn we normaal gezien echt niet weer zo sterk. Ik zou heel verbaasd zijn als het daar niet worstelen wordt voor ons.”

,,Dit was het eerste weekend in me leven waar ik maar 1 ding in mn hoofd had. WInnen. Voor al die mensen. Voor de mensen die ons steunen. Ik dacht tijdens race alleen maar aan hoeveel dat zou betekenen voor de mensen hier. Er stond veel druk op, vanaf de start tot de finish. Ik zag op het podium al die mensen zingen, springen, dansen en juichen. Geweldig, al die emoties. Prachtig.”

Bekijk hier hoe Leclerc het uitschreeuwt na zijn overwinning:

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix