Max noteert beste tijd: ‘Fijn om na Singapore meteen zo snel te zijn’

Een prima eerste dag op het asfalt van het Sochi Autodrom. ’s Morgens noteerde Max Verstappen de tweede achter Charles Leclerc en ‘s middags hield hij zelfs iedereen achter zich. ,,Alles wat we met de auto probeerden leek ook meteen te werken.‘’

Volledig scherm
© Getty Images

Door Arjan Schouten

Hij klonk positief verrast. Ook Max Verstappen had niet direct verwacht dat hij zo’n vlekkeloze eerste trainingsdag in Rusland af zou draaien. ’s Ochtends in het spoor van Charles Leclerc mee voorin en na de thee hield hij zelfs de Ferrari’s en Mercedessen allemaal achter zich. Het tegenvallende weekend in Singapore, waar hij niet het tempo van de topteams kon volgen in de kwalificatie, noemde hij vorige week een ‘wake-up call’. En wakker leken ze bij Red Bull Racing op de eerste actiedag in Rusland. ,,Zeker na zo’n moeilijk weekend als in Singapore, zijn we keihard aan het werk gegaan. Op zoek naar hoe het daar zo mis kon gaan. Het proberen te begrijpen met het oog op de toekomst. En ik denk dat we ook daarom tot nu toe over een vrij positieve start van het volgende raceweekend mogen spreken”, zo vertelde Verstappen na de middagtraining in Sotsji.

Daar kondigde hij een dag eerder al aan dat hij zondag met een nieuwe verbrandingsmotor een gridstraf van vijf posities slikt. En de vraag of hij daar al spijt van heeft na zo’n sterke eerste trainingsdag had hij dan ook wel verwacht. ,,Die straf pakken we pas na de kwalificatie, natuurlijk’’, antwoordde hij lachend, toen het woord poleposition viel. ,,Ach, ik ben er niet al te teleurgesteld over hoor. Als we zondag nog zo snel zijn als we ons nu voelen dan kom ik echt wel weer terug naar voren. Of ik dan ook nog kan winnen? Goh, dat is wel heel vroeg om daar nu al iets zinnigs over te zeggen, maar de start is in ieder geval positief.”

Volledig scherm
© Getty Images

Morgen verwacht Verstappen regen, mogelijk zelfs tijdens de kwalificatie. ,,Dat moeten we afwachten, ook wat we met de banden gaan doen. Hopelijk doet de auto het ook zo goed als het nat wordt. Maar voor nu staan we er goed voor. De auto is zeker in de laatste sector heel snel, daar komt de wagen echt tot leven. En dat is wel fijn na Singapore, waar het toch een beetje worstelen bleef voor ons. Een beetje een raar weekend was dat. Nu we hier zijn gaat alles meteen goed. Alles wat we hebben geprobeerd met de auto vandaag leek ook meteen te werken.”

Beluister de nieuwste editie van de Formule 1-podcast Pitstop.

Volledig scherm
© AP