Volledig scherm
Lewis Hamilton met achter hem Kimi Räikkönen © Action Images via Reuters

Mercedes: Botsing Räikkönen met Hamilton was bewust of incompetentie

Kimi Räikkönen verremde zich in de derde bocht van de Grand Prix van Groot-Brittannië en klapte daardoor op de achterband van Lewis Hamilton. De Brit spinde en moest zich van achteraan terugvechten. Teambaas Toto Wolff van Mercedes spreekt bij het Engelse SkySports was na afloop woedend op de coureur van Ferrari.

,,Dit was een bewuste actie of incompetentie", zo vertelt Wolff. ,,In Frankrijk werden we al uit de race geknald en nu weer."

In Frankrijk verremde Sebastian Vettel zich in de eerste bocht, waarna hij Valtteri Bottas aantikte. Eenzelfde gebeurde op Silverstone.

Lewis Hamilton kwam tijdens het podiuminterview tot eenzelfde conclusie, al verwoordde hij het minder stevig. ,,Er werden interessante tactieken gebezigd."

Op de aansluitende persconferentie waren Vettel en Räikkönen logischerwijs niet gelukkig met de insinuatie van de wereldkampioen en ontkende.

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.