Volledig scherm
Nyck de Vries. © Corné Sparidaens

Nyck de Vries moet F1 voorlopig vergeten van teambaas

Coureur Nyck de Vries moet een gedroomde loopbaan in de Formule 1 voorlopig uit zijn gedachten zetten. Dat is de stellige overtuiging van René Rosin, teammanager van Prema. Voor die Italiaanse renstal rijdt de 23-jarige Fries dit seizoen in de Formule 2, de raceklasse die wordt beschouwd als voorportaal van de Formule 1.

,,Het is belangrijk dat de coureurs zich blijven concentreren op hun werk in de Formule 2", laat Rosin in een gesprek met Motorsport.com weten. ,,Het bereiken van de Formule 1 is waar iedere rijder van droomt. Dat is de volgende stap. Maar het is iets waar een coureur pas aan moet denken als de tijd daarvoor rijp is. Op dit moment moeten zij zich nog honderd procent concentreren op hun werk bij ons. Later mogen ze denken aan het grote werk."

De Vries onthulde eind vorige maand dat voor hem mogelijk een plek beschikbaar komt bij renstal McLaren in de koningsklasse. Hij moet dit seizoen dan wel de titel in de Formule 2 pakken. ,,Dat is letterlijk zo gezegd tegen mij door directeur Zak Brown en het staat zwart op wit. Ik heb het dus in eigen hand'', zei hij in het programma Formule 1 Café van Ziggo Sport.

Inmiddels mag De Vries, die al jarenlang behoort tot het opleidingsprogramma van McLaren, zelf daar niets meer over zeggen. ,,Als je er te veel mee bezig bent, dan verlies je focus en kun je snelheid verliezen", waarschuwt Rosin. ,,Dit is iets waar iedere coureur voor moet waken."

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.