Bernie Ecclestone, archieffoto.
Volledig scherm
Bernie Ecclestone, archieffoto. © AFP

Oud Formule 1-baas Ecclestone: waarom niet volgend jaar starten?

Als het aan Bernie Ecclestone ligt, dan wordt er dit seizoen geen race meer in de Formule 1 gereden. ,,Waarom niet volgend jaar helemaal opnieuw beginnen”, zei de voormalige baas van de koningsklasse van de autosport zaterdag tijdens een radioprogramma van de BBC. ,,Ik zie niet hoe we dit jaar nog alle races kunnen afwerken.”

De Formule 1-kalender telde dit jaar 22 wedstrijden, waarvan er inmiddels acht zijn afgelast dan wel uitgesteld vanwege het coronavirus. Ook de race in Zandvoort is uitgesteld.

De organisatie hoopt nog 15 tot 18 races te kunnen plannen. Volgens Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, wordt overwogen het seizoen door te trekken naar 2021. Ook zou het een optie om de raceweekenden in te korten.

,,Maar dat is allemaal lastig”, denkt de 89-jarige Ecclestone die de Formule 1 ruim 40 jaar leidde.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."