Volledig scherm
Max Verstappen. © Getty Images

Podiumplaats niet genoeg voor Verstappen: ‘We zijn winnaars’

Max Verstappen is naar eigen zeggen ‘op dit moment heel blij’ hoe alles dit Formule 1-seizoen met de nieuwe motorleverancier Honda verloopt. De kopman van Red Bull eindigde tot dusver twee keer als derde en vier keer als vierde. Zondag krijgt hij bij de Grand Prix van Canada een nieuwe kans op een hoge klassering.

,,Het is altijd fijn om op het podium te eindigen, maar als team willen we meer, denk ik'', zegt hij op de website van zijn renstal. ,,Wij zijn winnaars en bij Honda zijn ze dat ook, dus we werken er beide hard aan om samen nog succesvoller te worden.”

Volledig scherm
© ANP Graphics

Volgens Verstappen zit er bij Red Bull dit seizoen een opgaande lijn in. ,,Ik denk dat we elk raceweekeinde sterker worden. We blijven onderdelen op de auto zetten die hem sneller maken, maar ook de andere teams zijn heel hard aan het pushen. We moeten er gewoon voor zorgen dat we het net iets beter doen dan de concurrentie.”

Ondanks de positieve ervaringen met Honda wil Verstappen voor de rest van het seizoen geen verwachtingen uitspreken. ,,We weten dat we beter moeten worden.''

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.