Volledig scherm
© Getty Images

Red Bull benoemt Waché als technisch directeur, Newey blijft verbonden aan team Verstappen

Pierre Waché wordt technisch directeur bij het Formule 1-team van Red Bull. De Fransman krijgt daarmee een nieuwe centrale rol in het team van Max Verstappen. Adrian Newey blijft wel verbonden aan Red Bull als Chief Technical Officer, zo bericht Motorsport.

Volledig scherm
Adrian Newey © Red Bull Racing

Newey, algemeen erkend als één van de grootste ontwerpers uit de Formule 1-geschiedenis, zal dus geen volledig afscheid nemen van de renstal, zoals L'Equipe eerder meldde. ,,Het is onderdeel van onze evolutie", zo verklaart teambaas Christian Horner aan Motorsport. ,,Newey blijft CTO en Pierre wordt technisch directeur." Newey zal wel een groot deel van zijn tijd steken in het Valkyrie-project van Aston Martin.

Waché komt uit het team van Newey en de Fransman is zelf aangedragen door Newey. ,,Ik weet wat deze positie betekent en ik ken het risico. Ik zal niet zeggen dat ik er bang voor ben, maar ik weet wat er van mij verwacht wordt. Ik zal laten zien dat ik het kan", aldus Waché in L'Equipe. 

Waché zegt dat hij bij Red Bull een andere koers gaat varen dan de Brit. ,,Newey legt meer nadruk op de aerodynamica en ik wil meer kijken naar de banden en hoe ik auto naar de grond kan drukken", zo verklaart hij.

Newey was in de afgelopen jaren vooral bezig met het ontwerp van de Aston Martin Valkyrie, maar werd vorig seizoen in allerijl naar Red Bull gehaald, om de RB13 te verbeteren nadat bleek dat de wagen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo een enorme achterstand had op Mercedes en Ferrari. De updates gedurende het seizoen kwamen met dank aan Newey tot stand.

Newey heeft maar liefst tien constructeurstitels gewonnen, meer dan welke andere designer dan ook. Daarnaast is hij de enige ontwerper die met drie verschillende teams de titel veroverde.

De afgelopen twee weken hebben Verstappen en Ricciardo de nieuwe auto, de RB14, getest in Barcelona. Dat verliep in tegenstelling tot vorig seizoen, zonder zeer grote problemen. Over twee weken begint het Formule 1-seizoen met de eerste Grand Prix. Op 25 maart is de start in Australië.

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.