Volledig scherm
Max Verstappen gisteren tijdens de testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya . © Getty Images

Renault moet zich al verantwoorden voor haperende accu's

Renault, de leverancier van de motoren aan Red Bull en McLaren, moet zich al voor het seizoen is begonnen verantwoorden voor problemen. Op de eerste dag van de laatste testvierdaagse in Barcelona haperden de accu's in de Red Bull van Max Verstappen en de McLaren van Stoffel Vandoorne. 

De Franse fabrikant haastte zich te melden dat er geen sprake is van een groot probleem. ,,Het heeft niets met de installatie te maken. We testen nu alle accu's en halen de zwakke eruit'', aldus Bob Bell, de technische baas bij Renault.

Red Bull had vorig seizoen veel problemen met de motor van Renault. Verstappen viel mede daardoor in de eerste seizoenshelft vaak uit. McLaren is overgestapt naar Renault na een mislukte samenwerking met Honda.

Bell legde uit dat goed functionerende accu's essentieel zijn voor de Formule 1-coureurs. Zij moeten het volgens de nieuwe regels het hele seizoen met twee zogenoemde 'energy stores' doen. ,,We moeten ervoor zorgen dat de coureurs vóór de eerste race in Melbourne volledig foutloze accu's hebben. Het is dus alleen maar goed dat we er nu al een aantal hebben aangetroffen die niet goed werkten.''

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.