Volledig scherm
Daniel Ricciardo en Max Verstappen. © Getty Images

Renault ondanks kritiek tevreden over prestaties motor

De motor van Renault was zo slecht nog niet afgelopen seizoen in de Formule 1. De Franse fabrikant heeft berekend dat de krachtbron beduidend meer snelheid genereerde dan vooraf was gedacht. 

,,De motor heeft zich vanaf het einde van het vorige seizoen tot het einde van dit seizoen positief ontwikkeld in snelheid en heeft zich met bijna 1 seconde per ronde verbeterd. Dat is simpelweg enorm'', vertelde Renault-baas Cyril Abiteboul aan Autosport.com.

Neemt niet weg dat de betrouwbaarheid van de motor te wensen overliet, erkende Abiteboul. Max Verstappen (Red Bull) kon daarover meepraten. Vooral in het eerste deel van het seizoen kampte de Limburger geregeld met mechanische tegenslag. Hij haalde in zeven races het einde niet, vaak als gevolg van mankementen aan de motor van Renault. Tegen het einde van het seizoen begon het beter te draaien en won de Nederlander zelfs nog twee grands prix (Maleisië en Mexico).

,,De betrouwbaarheid was een groot minpunt, maar de prestaties van de motor hebben wel degelijk onze verwachtingen overtroffen", aldus Abiteboul.