Volledig scherm
© Getty Images

Ricciardo ziek: Verstappen vandaag al in actie

Het Formule 1-team van Red Bull heeft op het laatste moment de volgorde aangepast waarin Max Verstappen en Daniel Ricciardo in actie komen tijdens de tweede testvierdaagse in Barcelona. Verstappen zou eigenlijk woensdag en vrijdag achter het stuur van de nieuwe RB14 kruipen en Ricciardo dinsdag en donderdag, maar Red Bull heeft dat omgezet. 

Dat betekent dat de twintigjarige Nederlandse coureur vandaag  al de baan op gaat. Dat komt doordat Ricciardo zich ziek voelt. 

Tijdens de eerste testvierdaagse van afgelopen week werden de teams geteisterd door slecht weer, met lage temperaturen en zelfs sneeuw. Daardoor konden ze lang niet alles uitproberen wat ze wilden. Verstappen kreeg tijdens de eerste van twee dagen waarop hij in actie kwam te maken met een benzinelek. Mede daardoor kon hij 'slechts' 67 rondjes rijden. Zijn tweede dag eindigde na 35 rondes in de grindbak.

Voor deze week zijn de weersvoorspellingen aanzienlijk beter. Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op zondag 25 maart in Australië.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.