Volledig scherm
Max Verstappen in botsing met Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië op zondag 11 november in São Paulo. © Getty Images

Taakstraf Verstappen bekend: meelopen met stewards bij Formule E in Marrakech

VideoMax Verstappen weet twee maanden later wat zijn taakstraf is die de FIA hem oplegde na zijn aanvaring met de Franse coureur Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië op 11 november in São Paulo. Verstappen zal dit weekend bij de Formule E in Marrakech twee dagen meelopen met de stewards.

De FIA oordeelde dat Verstappen “daden die schadelijk zijn voor de belangen van elke wedstrijd of de belangen van de motorsport in het algemeen” had gepleegd door Esteban Ocon te duwen na de Grand Prix van Brazilië.

Verstappen zal morgen op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan aankomen voor de tweede race van het Formule E-seizoen 2018-19. ,,Verstappen moet het werk van de stewards nauwgezet observeren’', zo liet de FIA weten. ,,Hij moet erop letten dat ze hun werk op topniveau uitvoeren, passend bij het niveau van het evenement. Dit alles als een gevolg van de straf die Max eerder kreeg na een incident in Brazilië.’'

Bekijk hieronder de beelden van de aanvaring met de Franse coureur Esteban Ocon:

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.