Volledig scherm
© epa

Verstappen: Belangrijkste was veel rondjes maken

accuprobleempjeGeen sneeuw of regen in Barcelona, dus hervatte Max Verstappen de testweek met een productieve dag van 130 rondjes. Alleen viel de RB14 ook even stil met een accuprobleempje.

Nabeschouwing

Formula 1 on Twitter

Tuesday was all about the long runs ‍♂️ #F1 #F1Testing

Volledig scherm
© getty

Door Arjan Schouten

Die eerste testweek was zonde van de tijd. Te koud. Te nat. Te glibberig. Maar vandaag kwam alles goed op het Circuit de Catalunya dat prettig werd verwarmd door de Spaanse voorjaarszon. Bij een temperatuur die opliep tot zeventien graden klokte Max Verstappen liefst 130 rondjes in de RB14 en de derde tijd nipt achter de Ferrari van Sebastian Vettel en de Mercedes van Valtteri Bottas.

Minpuntje was dat de bolide aan het einde van de middag ook even een uurtje stilstond. ,,Een klein accuprobleempje, maar toen we die verwisseld hadden ging het allemaal meteen weer goed en konden we de laatste 30 minuten nog rondjes rijden'', aldus Verstappen.

Nee, de Limburger wenste niet te lang stil te staan bij het stilvalmomentje in zijn 115de rondje. Liever keek hij positief terug op zijn derde testdag in de RB14 na een koude eerste week. In normale condities die hij ook daadwerkelijk tegen gaat komen in het wereldkampioenschap, maakte de RB14 behalve het incidentje laat op de middag een vrij degelijke indruk.  ,,Ik heb een heleboel rondjes gemaakt, dat was het belangrijkste. Je wilt er zoveel mogelijk doen om zoveel mogelijk te testen. Zien hoe de auto zich gedraagt. En het voelt goed, de auto is absoluut sneller dan vorig jaar, dat is allemaal heel positief.''

Wat hij met de RB14 kan? Zich mengen in het titelgevecht? ,,Het is nog steeds vrij vroeg om daar wat over te zeggen. Maar vooralsnog voelt alles goed.''

Arjan Schouten on Twitter

Verstappen: Veel rondjes, klein probleempje met de accu

Volledig scherm
Max Verstappen. © getty

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde liveblog

Dan sluiten we hiermee het liveblog van deze testdag af. Morgen zijn we er weer de hele dag live bij! Hier volgt zodadelijk het uitgebreide verslag (en interview met Max Verstappen) van Arjan Schouten.

Een fijne avond!

Overzicht

Een overzicht van de snelste rondetijden van vandaag.

Circuit de Barcelona-Catalunya on Twitter

Chequered flag!!! Long runs day at the Circuit! No competitive times... but lot of action on track! Vettel best time! #F1Testing

De coureurs verlaten de baan, deze testdag is afgelopen. Zodadelijk spreken we met Max Verstappen. Wat vond de Nederlander van deze dag?

In zijn 125ste ronde rijdt Verstappen 1.21,7. De dag zit er bijna op.

De volgende rondetijden voor Verstappen: 1.22,8, 1,21,7 en 1.22,0

160

Sebastian Vettel laat zijn 160ste ronde noteren. Ferrari zal tevreden zijn met de prestaties van de Duitser vandaag.

Na 1.23,2 rijdt Verstappen rondes van 1.23,5 en 1.22,7.

Verstappen noteert 1.23,2 in zijn eerste rondje. De Nederlander heeft nog een klein kwartiertje om met een positieve noot te eindigen vandaag.

Daar duikt Max Verstappen weer de baan op. De auto is dus gefixt!

100

Marcus Ericsson passeert het aantal van 100 rondes.

Formula 1 on Twitter

Mighty effort from @Ericsson_Marcus, who clocks his 100th lap of the day He joins Vettel and Verstappen on triple figures for the day #F1 #F1Testing

Max

Van Max Verstappen hebben we op dit moment even geen beeld. Iets na zessen zal onze verslaggever Arjan Schouten met hem spreken. Uiteraard zijn Verstappens bevindingen van deze dag direct hier te lezen.

De mannen die nu nog in de rondte rijden zijn Vettel, Hamilton, Ericsson, Magnussen, Stroll en Sainz. Vettel is overigens bezig aan zijn 146ste ronde.

Hamilton

Ondertussen verbetert Lewis Hamilton zijn tijd. De Brit stoot Gasly van de vierde plek.

Daar gaat de RB14..

Formula 1 on Twitter

We're GREEN again The Red Bull of Max Verstappen - the cause of our latest red flag - has been delivered back to the pit lane, with an hour and 20 minutes still to come #F1 #F1Testing

Groene vlag

De wagen van Verstappen staat binnen, we kunnen weer verder. Nog een kleine anderhalf uur te gaan.

Technisch probleem

Verstappen stond met de neus naar voren aan de buitenkant van bocht 1. Er lijkt een technisch probleem te zijn geweest met zijn RB14.

Pech

Daar gaat de RB14 van Max Verstappen.. Hij maakte vandaag 113 rondes op het circuit van Barcelona.

Arjan Schouten on Twitter

Na 113 rondjes keert de RB14 op de takelwagen terug in de pits.

Er is inmiddels een bergingsvoertuig om de auto van Verstappen weg te halen en terug naar de pits te brengen.

Pech voor Max

Code rood in Barcelona. Max Verstappen is stilgevallen in bocht 1.

Vettel is bezig aan zijn 116de ronde. Daarmee is de Duitser weer de meest productieve coureur, in plaats van Verstappen.

laad oudere berichten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.