Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Verstappen: Hamilton rijdt fenomenaal

Max Verstappen eindigde vandaag als derde in de Verenigde Staten en was na afloop van de Grand Prix lovend voor Lewis Hamilton, die zijn zesde wereldtitel pakte. ,,Het is indrukwekkend.”

,,Tja, Lewis. Zes keer wereldkampioen. Wat kan ik er over zeggen? Fenomenaal, natuurlijk. Hij heeft een fantastisch team achter zich”, zegt Verstappen vlak na de race. ,,Hopelijk kunnen we ze het volgend jaar moeilijk gaan maken.”

Verstappen moest Hamilton in Amerika voor zich dulden. De Brit wist met een eenstopper net iets eerder over de finish te komen. Volgens Verstappen had die tweede plek er voor hem ook in gezeten. ,,Ze waren vandaag net iets sneller, maar ik zat er vlak achter. Als er wat gebeurde had ik er bij gezeten. Ik had ook nog tweede kunnen worden, maar dankzij de gele vlag aan het einde van het rechte stuk kon ik niet inhalen. Anders was dat wel gelukt.” 

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.