Max Verstappen op 11 maart in Melbourne, waar uiteindelijk geen Grand Prix werd gehouden.
Volledig scherm
Max Verstappen op 11 maart in Melbourne, waar uiteindelijk geen Grand Prix werd gehouden. © Getty Images

Verstappen hoopt op dubbele race in Oostenrijk: ‘Ik ben er klaar voor’

Max Verstappen hoopt dat het seizoen in de Formule 1 met twee races op de Red Bull Ring in Oostenrijk van start gaat. ,,Ik rijd daar altijd graag”, vertelde aan hij op de Oostenrijkse televisiezender ServusTV. “Hopelijk krijgen we daar twee races.”

De organisatie van de Formule 1 en de Oostenrijkse minister van Sport zijn het erover eens dat racen zonder toeschouwers op 5 en 12 mogelijk is in Spielberg, mits een tweede uitbraak van het coronavirus uitblijft. Volgens de plannen worden ook journalisten geweerd bij de races en is er ruimte voor 2000 personen, merendeels medewerkers van de teams en officials. Alle leden van de teams moeten negatief zijn getest op het coronavirus.

De afgelopen jaren kwamen er veel Nederlandse supporters naar de Red Bull Ring. “Al die mensen in het Oranje, dat blijft mooi om te zien”, vindt de 22-jarige Verstappen. “Maar het belangrijkste is dat we weer gaan rijden voor de wereldtitel. Ik hoop dat we snel weer naar buiten mogen. Hopelijk in Oostenrijk. Ik ben er klaar voor”, zegt de Nederlandse van Red Bull die afgelopen seizoen als derde eindigde in de Formule 1.

Het coronavirus heeft ook de koningsklasse van de autosport lamgelegd. De eerste negen races van het seizoen zijn geschrapt of uitgesteld, waaronder de titelstrijd in Zandvoort. De Formule 1 werkt aan een aangepaste kalender met wellicht 15 races.

De organisatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft eerder al aangegeven dat er, indien nodig, twee opeenvolgende races op het circuit van Silverstone kunnen worden verreden. Ook die wedstrijden zullen dan worden verreden zonder publiek. Daarnaast verhuist het hele racecircus mogelijk naar Boedapest voor twee races op de Hungaroring.

Bekijk hier hoe Max Verstappen in 2019 de GP van Oostenrijk won

Max Verstappen op het circuit van Zandvoort op 4 maart.
Volledig scherm
Max Verstappen op het circuit van Zandvoort op 4 maart. © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS