Verstappen laat teamgenoot Nederland zien

videoHet is zondag 3 mei, de dag dat eindelijk, na 35 jaar, de terugkeer van de Formule 1 in Nederland zou worden gevierd. Nu het coronavirus daar een streep door zette, wilde het team van Max Verstappen toch wat doen voor de vele racefans in het land. 

Vanochtend kwam de gelikte promotiefilm ‘The Dutch Road Trip’ online. Waarin Verstappen en zijn teamgenoot Alexander Albon Nederland laten zien. Met een spectaculaire bijrol voor motorcrosser Jeffrey Herlings.

Verstappen en Albon scheuren in het filmpje door de Rotterdamse haven en vervolgen hun rit over smalle dijkjes, langs windmolens in Maasland, door de bloemenkassen en een bloemenveiling in Naaldwijk. Vervolgens komen ze door de binnenstad van Den Haag, waarna Verstappen ook het strand van Scheveningen aan zijn teamgenoot laat zien. De laatste stop van de rondleiding is het circuit van Zandvoort, waar het zondag oorverdovend stil is.

,,Nu we niet kunnen racen, vind ik het geweldig dat we iets aan onze fans kunnen laten zien. Het idee voor deze film kwam van Red Bull en het is heel gaaf om iedereen een stukje Nederland te laten zien met deze Dutch Road Trip”, aldus Verstappen. ,,Ik vind het heel bijzonder en Red Bull is de enige die dit soort dingen doet. Normaal gesproken zie je alleen F1-auto’s op een racecircuit, maar wij doen bijzondere dingen op de sneeuw of op het strand.”

Jeffrey Herlings en Max Verstappen.
Volledig scherm
Jeffrey Herlings en Max Verstappen. © Rutger Pauw