Volledig scherm
© AFP

Verstappen spreekt van ‘positieve start’ na eerste dag op Interlagos

Max Verstappen wilde na twee met wisselend succes verlopen vrijdagtrainingen op Interlagos vooral naar de pluspunten kijken. ,,Het is een positieve start van het weekend.”

Volledig scherm
© Getty Images

In de Braziliaanse ochtend waren het de weergoden die spelbreker waren. Verstappen zette in de eerste vrije training geen tijd neer vanwege de omstandigheden en een schuiver in de slotfase. ,,Het was een rommelige dag met het weer en niet echt representatief”, blikt hij terug op zijn website.

In de tweede training bleef het, op enkele druppels na, droog en kon de Nederlander meer rondes afwerken. Uiteindelijk kwam hij tot de derde tijd, nipt achter de beide Ferrari's. ,,We moeten naar de positieve punten kijken, de auto gaat hier goed en er zijn altijd dingen die beter kunnen maar het is een positieve start van het weekend. We moeten morgen weer van voor af aan beginnen want het weer zal morgen anders zijn.”

Bekijk hoe Verstappen in VT1 van de baan schoof en teamgenoot Albon crashte.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.