Volledig scherm
© Getty Images

Verstappen tankt vertrouwen met tweede plaats achter Vettel

vrije training 3Max Verstappen is de derde en laatste vrije training op Monza tot de tweede tijd gekomen: 1.20,316. In het Italiaanse zonnetje naderde hij Sebastian Vettel (1.20,294) tot op drie honderdsten. Valtteri Bottas en Charles Leclerc noteerden exact dezelfde tijd en eindigden dus gedeeld als derde in een training waarin de verschillen klein waren.

De start van de training werd enige tijd uitgesteld vanwege een zware crash in de Formule 3 eerder in de ochtend. Toen de baan werd vrijgegeven was er flink wat kostbare tijd verloren gegaan en dus was het meteen dringen op het asfalt. Onder luid gejuich van de Italiaanse tifosi waren het de Ferrari’s die de eerste serieuze tijden op de klokken zette.

In de slotfase verbeterden de meeste coureurs zich nog beduidend, maar met name de tijd van Verstappen viel op. Met zijn nieuwe Spec-4 motor aan boord kwam de Nederlander uiteindelijk tot de tweede tijd vlak achter Vettel, die ervoor zorgde dat in iedere training een Ferrari bovenaan eindigde op het thuiscircuit van de renstal. Lewis Hamilton eindigde als zesde. De Britse WK-leider zag hoe Daniel Ricciardo hem in zijn Renault nipt voorbleef.

Later vanmiddag (15.00 uur) wordt op Monza de kwalificatie gereden. Daarin zal Verstappen geen grote rol spelen. Hij weet immers al enige tijd dat hij vanwege de installatie van zijn nieuwe krachtbron vanuit de achterhoede moet beginnen aan de race.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 3. © AD

Bekijk de voorbeschouwing van F1-verslaggever Arjan Schouten.

Volledig scherm
Sebastian Vettel. © BSR Agency