Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Vijf vragen over het ‘valsspelen’ van Ferrari

De wereldtitel van Lewis Hamilton werd gisteren behoorlijk overschaduwd door de rel rond Ferrari, met een belangrijke bijrol voor Max Verstappen. Vijf vragen en antwoorden over de kwestie.

Wat is er aan de hand rond Ferrari?

Na de zomerstop kantelde het krachtenveld in de Formule 1. Ineens was Ferrari oppermachtig, terwijl in de eerste twaalf races van het seizoen Mercedes de baas was, en een enkele keer Max Verstappen in zijn Red Bull. Kan gebeuren zou je denken, teams zijn continu aan het ontwikkelen en verbeteren. Maar de Italiaanse opmars werd met argusogen bekeken. Want de rode bolides gingen ineens niet een beetje harder, maar véél harder. In de paddock klonken afgelopen maanden veel stemmen die suggereerden dat Ferrari met de regels aan het spelen was.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.