Volledig scherm
Jamie Chadwick © REUTERS

Williams haalt Chadwick als testcoureur

Jamie Chadwick wordt testcoureur bij Williams. De Britse staat bovenaan in de nieuwe W Series en heeft met haar prestaties in de eerste twee races een contract afgedwongen bij het Formule 1-team.

De 21-jarige Chadwick zal bij drie Europese Grands Prix aanwezig, waarbij de Grote Prijs van Groot-Brittannië de eerste zal zijn. Daarnaast neemt Chadwick vaak plaats in de simulator van Williams. ,,Dit is een heel grote eer”, vertelt Chadwick. ,,Dit is fantastisch voor mijn ontwikkeling en ik kijk er naar uit om onderdeel van Williams te zijn.”

,,Het promoten van vrouwen in de autosport is extreem belangrijk en een vrouwelijk rolmodel moet jonge meisjes inspireren”, vertelt Williams-teambaas Claire Williams. ,,Jamie is een groot talent en ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.”

De W Series zijn een speciale Formule-klasse waar alleen vrouwen aan mee doen. De bedoeling van de raceklasse is om vrouwen een extra zetje te geven binnen de autosport. Beitske Visser is de enige Nederlandse in de W Series en afgelopen weekend versloeg zij Chadwick op het circuit van Zolder.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images