Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen zegeviert verrassend in Oostenrijk. © REUTERS

Zei iemand iets over saaie races in de Formule 1?

VideoDe Formule 1 is een sport in crisis, zo klonk het een maand geleden. De races in Oostenrijk, Groot-Brittannië en Duitsland brachten de boel weer tot leven. Wacht de fans in Hongarije ook sensatie? 

Door Arjan Schouten

Monaco? Fraai decor, maar een fletse optocht. Canada? Prima race, maar nog voor het einde om zeep geholpen door een truttige tijdstraf. Frankrijk? Slaapverwekkend saai. Ja, je zou het bijna vergeten na de fijne races van de laatste weken, maar een dikke maand terug verkeerde de Formule 1 na drie mindere nummertjes nog in een soort van crisis.

En het seizoen begon al niet zo sprankelend met de ene Mercedes een-tweetje na het andere. Zelfs in de paddock transformeerde de stemming in algemene mineur. ,,Dit is niet meer de sport waar ik ooit verliefd op ben geworden’’, sprak Vettel, nadat hij zich beroofd voelde van de zege in Montréal.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.