Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De kinderen rekenden erop zijn hele nalatenschap met z’n drieën te kunnen delen

Waarvan AkteWaargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk, opgetekend door journalist Johan Nebbeling. Deze week heeft een man zijn erfenis zo geregeld dat zijn kinderen pas iets krijgen als hun 'stiefmoeder’ overleden is.

 1. Eugenie gooide voor een dure reis haar financiële leven om: ‘Gaat om overzicht en inzicht’
  Tegendraads

  Eugenie gooide voor een dure reis haar financiële leven om: ‘Gaat om overzicht en inzicht’

  Diploma halen, studeren, baan bemachtigen, sparen, huis kopen, settelen. En dan zo vroeg mogelijk met pensioen. Zo hoort het misschien maar het kan ook anders. In deze reeks mensen die hun financiële leven minder voorspelbaar invullen. Deze keer Eugenie van der Hoef (54). Door haar droom de mooiste watervallen ter wereld te willen zien, moest ze haar financiën beter op een rijtje leren zetten.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?