Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Driedaags huwelijk op Ibiza of in Toscane? Dit kost een bruiloft in het buitenland

Trouwen in het buitenland: Maikel en Filip vierden hun bruiloft op Ibiza. Judith en Arnaud nodigden hun vrienden uit voor een all-in naar Toscane. Trouwen in het buitenland is populair, ziet weddingplanner Aude François. Ze heeft zich gespecialiseerd in buitenlandse bruiloften en het komende jaar is al volgeboekt. 

 1. Alles over Japans budgetteren: ‘Sparen lukte nooit, tot ik ‘kakeibo’ tegenkwam’
  PREMIUM

  Alles over Japans budgette­ren: ‘Sparen lukte nooit, tot ik ‘kakeibo’ tegenkwam’

  Keukenkasten en bankrekeningen hebben meestal één ding gemeen: ze zijn een rommeltje. Terwijl Marie Kondo onze besteklade opruimt, schept kakeibo orde in onze financiën. Auteurs Inge Boot en Marina Steinmann passen de Japanse methode toe. ,,Het is een financieel dagboek, dat inzicht geeft in je gedrag. Dat geeft gemoedsrust.” Met hun tips krijg je kakeibo onder de knie en wordt geld sparen vanzelf makkelijker.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”