Max wil zijn studieschuld van 60.000 euro ‘wegruilen’ en begon met een knuffel

videoEen torenhoge studieschuld afbetalen door ruilhandel. Kan dat? Amsterdammer Max Koedijk (30) doet een poging. En hij is een eind op streek: onlangs kondigde hij zijn achtste deal aan op Instagram. ‘Als het zo doorgaat, kom ik in de miljoenen uit.’ 

 1. Ingrid (63) over zoon Jeroen (39): ‘Hij vertelde pas achteraf over studieschuld van 30.000 euro’
  geldgeneraties

  Ingrid (63) over zoon Jeroen (39): ‘Hij vertelde pas achteraf over studie­schuld van 30.000 euro’

  Millennials geven alles uit aan koffie to go, maar kunnen geen koophuis betalen. Babyboomers hebben een fijn pensioen, maar leven heel zuinig. Zo zijn er nog wel meer vooroordelen over generaties en geld, maar wat is daarvan waar? In deze rubriek vragen we twee generaties in één familie naar hun relatie met geld. Deze keer: docent Ingrid Zuurveld (63) en haar zoon Jeroen Zuurveld (39), zelfstandig financieel planner.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.