Daniëlle gaat nooit op vakantie: ,,Ik zou best eens de big five in Afrika willen gaan zien, maar mijn paarden zijn gewoon honderd keer belangrijker.”
Volledig scherm
Daniëlle gaat nooit op vakantie: ,,Ik zou best eens de big five in Afrika willen gaan zien, maar mijn paarden zijn gewoon honderd keer belangrijker.” © Marijke Beens

Paarden zijn een dure hobby, weet Daniëlle (40): ‘Vakanties kunnen niet’

Paarden zijn duur. Toch zijn er ontzettend veel liefhebbers die alles overhebben voor hun ros. Dan maar niet op vakantie, geen nieuwe kleren, geen spaargeld op de bank. Wat kost het om een paard te houden? En wat is de magie van paardenliefde, waardoor mensen er zoveel andere zaken voor laten?

 1. Jody (30) en Sander (35) verlieten Nederland: ‘Flinke buffer van de verkoop van zijn huis’
  digital nomads

  Jody (30) en Sander (35) verlieten Nederland: ‘Flinke buffer van de verkoop van zijn huis’

  Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Jody op den Buijsch (30), die samen met haar vriend Sander van der Velden (35) sinds september 2019 als digitale nomade leeft.
 2. Actie voeren voor singles: ‘Alleenstaande krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

  Actie voeren voor singles: ‘Alleen­staan­de krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

  Alleenstaanden klagen steeds vaker dat ze financieel benadeeld worden ten opzichte van tweeverdieners en gezinnen. Mensen die in hun eentje een huishouden voeren, zo zeggen ze, zijn met alles duurder uit. Ze hebben in verhouding hogere kosten voor levensonderhoud en betalen meer belasting. En hoewel ruim een derde van alle huishoudens bestaat uit één persoon, en dit aandeel alleen maar zal toenemen, doet de overheid er niets aan. „De hele maatschappij is ingericht op stellen of gezinnen. Alleenstaanden worden gediscrimineerd.”