Fietskoerier van flitsbezorger Gorillas. Zin in bananen? Volgens de belofte staan ze binnen 10 minuten op je stoep.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietskoerier van flitsbezorger Gorillas. Zin in bananen? Volgens de belofte staan ze binnen 10 minuten op je stoep. © AFP

Russische prijsvechter rukt op: ‘Mensen met kleine beurs vinden Lidl en Aldi inmiddels te duur’

Jumbo presenteerde deze week ronkende omzetcijfers (dik 5 miljard). Des te opvallender was de opmerking van de directie dat het verdienmodel van de supermarktketen onder druk staat. Met welke bedreigingen hebben supermarktconcerns te maken? We zetten er 4 op een rij. Van flitsbezorgers tot een Russische prijsvechter die de strijd wil aangaan met Lidl en Aldi.

4 reacties

 • P.L.G. Quekel

  2 maanden geleden
  Het is zeker goed dat er een aanval komt op Lidl. Het laatste jaar zijn vele producten sterk in prijs gestegen. Sommige wel met 50%. Soms doet Lidl het met aanpassen van de hoeveelheid of het gewicht. Zoals de leverworst, eerst 3stuks en nu 2 stuks voor de zelfde prijs. Hetzelfde zie bij alle gevestigde supermarken van AH tot Plus tot Jumbo.
 • Huub Kiesebrink

  2 maanden geleden
  Supermarkten zijn net boeren, klagen altijd terwijl ze megawinsten maken en gemaakt hebben in de coronaperiode en las ik vandaag in de krant dat de levensmiddelen weer duurder gaan worden.... hoezo mensen voor de gek houden. Als er goede concurrentie aanwezig is gaan ze vanzelf wel weer met de prijzen zakken die zakkenvullers.
 • L. S.

  2 maanden geleden
  Dit klinkt allemaal heel leuk, maar ik vraag me af hoe het zit met de voedselveiligheid, de arbeidsomstandigheden en zorg voor het milieu. Als de regering klimaatdoelen wil halen en de bevolking tevreden wil houden, moet ze zorgen dat we ons ook de wat duurdere supermarkten kunnen blijven veroorloven. Dus lonen en uitkeringen flink omhoog, evenals de belastingen voor de superrijken.
 • van berlo

  2 maanden geleden
  ik denk dat een supermarkt die veel goedkoper is als Aldi en Lidl zeker een welkome aanvulling is voor mensen met een kleine beurs. ik zou er in ieder geval als alle nodige artikelen er te koop zijn zeker gaan winkelen en ik denk velen met mij dus laat die winkel uit Rusland maar komen